Wanneer mag je je auto officieel een sloopauto noemen?

Wanneer mag je je auto officieel een sloopauto noemen?

Erg veel mensen weten niet wat een sloopauto is en ook niet wanneer je dit zo mag noemen. Ook weten vaak veel mensen niet wat ze met een sloopauto aan moeten en wat je hiermee nog allemaal kunt gaan doen. Een sloopauto is een auto die niet door de keuring heen is gekomen bij de garage. Dit zorgt ervoor dat je niet meer met de auto over de openbare wegen mag rijden. Je hebt daarna de kans om de auto te laten repareren, maar niet in elke situatie is dit verstandig. Soms is zijn de kosten om de auto te laten maken hoger dan de dagwaarde van het voertuig. Is dit het geval dan kun je je auto beter gaan verkopen. Vanaf dit punt wordt je auto dus ook een sloopauto genoemd. 

Hoe verkoop je een sloopauto?

Veel mensen kiezen ervoor om een sloopauto te verkopen via een online advertentie, maar dit kan erg lang duren door de vele concurrentie. Soms kan dit maanden duren en dat kan erg zonde zijn als je een nieuwe auto wilt aanschaffen. Daarom kun je ook voor kiezen je auto te verkopen aan de autosloperij, je krijgt hier vaak een kleine vergoedingen voor terug. Deze vergoeding zal een stuk lager zijn dan als je je voertuig verkoopt via internet. Toch is dit niet altijd handig. Een autosloperij biedt vaak een ophaalservice aan binnen 24 uur en zo ben je dus heel veel sneller van je voertuig af. Je kunt op de site van de sloperij je kenteken invoeren en vervolgens de verwachte vergoeding zien, deze vergoeding zal in de werkelijkheid hier niet veel van afwijken.

Wat doet de autosloperij met je sloopauto?

Kom je aan met je sloopauto bij de sloperij dan worden de papieren in orde gemaakt. Vervolgens gaan ze meestal meteen aan de slag met het verwijderen van de vloeistoffen uit de sloopauto en daarna de autodemontage. Hierbij worden de onderdelen auto het voertuig gehaald en wordt er gecontroleerd of deze onderdelen nog bruikbaar kunnen zijn. Is dit het geval dan worden de onderdelen schoon poets en doorgestuurd naar het magazijn. Hier worden de auto-onderdelen opgeslagen en klaargemaakt voor verkoop. Is dit gebeurt dan krijgt je een vergoeding en een vrijwaring.  De vrijwaring krijgt je alleen vaak als het bedrijf erkend is door RDW. Deze vrijwaring zorgt ervoor dat de sloopauto officieel van je naam wordt verwijderd. Dus kun je vervolgens op zoek gaan naar een nieuw voertuig.

Reacties zijn gesloten.