BPM aangifte doen, hoe zit  dat?

BPM aangifte doen, hoe zit  dat?

Heb je net een auto geïmporteerd of net een auto gekocht? Dan is er een grote kans dat je te maken krijgt met BPM. BPM staat voor belasting personenauto’s en motorrijwielen en is heel belangrijk in Nederland. Iedere auto die in Nederland geregistreerd wordt moet BPM betalen en in de meeste gevallen wordt dit door de maker of dealer gedaan. Veel mensen in Nederland importeren een auto uit Duitsland en in deze gevallen ben je altijd verplicht om BPM aangifte te doen. Ook zijn er andere momenten waarop je BPM aangifte moet doen en deze ook moet betalen. Op welke momenten moet je precies BPM aangifte doen? En hoe bereken je hoeveel je moet betalen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer BPM aangifte doen?

Veel mensen weten niet precies wanneer ze BPM aangifte moeten doen. Ook denken veel mensen dat je dit alleen moet doen als je een auto importeert uit een ander land. Dit is niet het geval, want er zijn nog veel meer momenten wanneer je BPM moet betalen voor je voertuig. Ten eerste moet je altijd BPM aangifte doen als je een auto importeert vanuit het buitenland. Hierbij maakt het niet uit uit welk land het voertuig komt en moet dit altijd gedaan worden. Ten tweede moet je BPM betalen als je een bestelauto tot personenauto ombouwt. Ook moet je BPM betalen als je de auto aanpast en dat de auto een hogere CO2-uitstoot heeft. Er zijn nog meer redenen waarom je BPM zou moeten betalen en deze vind je allemaal terug op het internet. Soms zijn er bepaalde uitzonderingen waardoor je juist geen BPM hoeft te betalen, maar dit komt bijna nooit voor.

Hoeveel moet je betalen?

Je kunt eenvoudig BPM aangifte doen via het internet, maar dit is ook mogelijk op papier. Toch willen de meeste mensen wel weten hoeveel ze nu eigenlijk moeten betalen voor de BPM. Hoe meer CO2-uitstoot je auto veroorzaakt, hoe meer BPM je moet betalen aan het RDW. Voor een elektrische auto is dit dus helemaal niet veel, maar voor een dieselvoertuig kan dit aardig oplopen. Wil je exact weten hoeveel je moet betalen aan BPM? Dan kun je op het internet verschillende rekentools gebruiken voor het berekenen van de BPM belasting. Op deze manier weet je precies hoeveel je moet betalen en kun je dit ook verwachten als je de BPM aangifte doet.

Reacties zijn gesloten.