Wat is een autosloperij?

Wat is een autosloperij?

Wanneer je auto schade heeft, is dat natuurlijk vervelend. Deze wil je zo snel mogelijk laten maken anders is de kans groot dat het voertuig niet meer door de keuring komt. Dit betekent dat je auto niet meer op de openbare weg mag komen. Wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je auto, is het vaak niet handig om deze te laten maken. Je schadeauto is dan klaar voor de autosloperij en zo kun je de auto ook direct makkelijk verkopen. Via het internet een sloopauto verkopen is moeilijk en dit kan meerdere maanden duren. Maar wat doet een autosloperij precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet de autosloperij

De autosloperij verwerkt sloopauto’s die niet meer de openbare weg op kunnen. Voor deze sloopauto’s geven ze vaak een kleine vergoeding aan de eigenaar. Vaak wordt deze prijs bepaald door middel van het gewicht van de auto. Het gewicht van het voertuig bepaald namelijk hoeveel de sloopauto waard is voor het oud ijzer. Is de prijs bepaald? En staat het voertuig niet meer officieel op je naam? Mooi, want dan kan de autosloperij direct aan de slag met het demonteren van je sloopauto. Hierbij halen ze alle bruikbare onderdelen onder je auto vandaan en hergebruikt. Vaak worden de onderdelen verkocht aan mensen die op zoek zijn naar onderdelen, deze zijn over het algemeen veel geld waard. De autosloperij sloopt het voertuig volledig en brengt de resten naar Autorecycling Nederland. Hier wordt het wrak van de auto in de shredder gedaan en wordt het afval opnieuw gebruikt voor nieuwe producten.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een autosloperij?

Ben je van plan om je auto naar de autosloperij te brengen? Goed idee, want het is de beste oplossing die je hebt wanneer je een sloopauto hebt. Het vinden van een autosloperij kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk dat de autosloperij erkend is door het RDW. Op deze manier weet je zeker dat je de auto van je naam kunt afhalen. Hierbij kun je eventueel ook kijken naar extra diensten van de autosloperij, zoals het laten ophalen van je sloopauto. Veel sloopauto’s mogen namelijk niet meer de openbare weg op en niet iedereen kan zomaar een auto trailer huren. Kijk dus goed naar de diensten van een autosloperij en zoek er een uit die de auto kan komen ophalen.

Reacties zijn gesloten.